HIRDETÉS
Lányok házhoz!
 
HIRDETÉS
Szex riport.
 
HIRDETÉS


HÍREK AZ EROTIKA VILÁGÁBÓL

Öreg ember nem vén ember!

Kissé pejoratívan hangzik nem? Mi is gyakran összesúgunk, a fejünket csóváljuk, ha olyan lányról hallunk, aki apja korabeli „udvarlót” választ, vagy irigységgel vegyes rosszindulattal közeledünk az olyan nőhöz akinek párja egy tízessel fiatalabb. De vajon milyen vonzódások (és állatságok) vannak az ilyen kapcsolatok hátterében? Normális-e az ilyen kapcsolat vagy valamelyik szülőnket szeretnénk így pótolni (freudisták előnyben)?

Régebben inkább elfogadták azokat a kapcsolatokat, melyben jelentős korkülönbség volt, mivel a szülők gyakran gyermekük megkérdezése nélkül boronálták össze a fiatalokat a vagyon egyesülése, illetve előnyös üzleti kapcsolatok építése érdekében. Ilyenkor nem igazán számított, hogy a vőlegényjelölt esetleg húsz évvel idősebb a menyasszonynál; nem kellett tartani a kíméletlen kritikától, hiszen szülői beleegyezéssel történt a házasság.

Egyes vélemények szerint az ideális korkülönbség férfi és nő között a 6-7 év lenne. Persze a férfiak javára. Ekkora különbséget prognosztizálnak érettségben és öregedési ritmusban. De nem is ez az a korkülönbség, legalábbis ha a férfi javára billen a mérleg, ami társadalmilag megkérdőjelezett. Hanem a 10 évnél is több. (Ha pedig a párkapcsolatban úgy alakul, hogy a nő születése datálódik előbbre akkor akár az 1-2 éves különbség is feltűnik.)

A pszichológusok szerint azok a kapcsolatok, melyben nagy a korkülönbség, a számtalan akadály és probléma ellenére, felfokozott, ugyanakkor kiszámíthatatlan boldogság és szenvedély forrásai. Ezt a típusú kapcsolatot az idősebbik fél érettsége, tapasztalata gazdagítja, míg a fiatalabbik fél a hajtóerő, aki energiáját, vitalitását viszi a kapcsolatba. És habár sok ilyen kapcsolat alapul pl. apakomplexuson mégsem ezt kell általánosnak tekintenünk. Az ilyen párosítások is lehetnek teljesen normális, kiegyensúlyozott kapcsolatok.

Oltalmazó, atyai férfi
Ez a gyakoribb verzió, és úgy tűnik, a társadalomban egyre elfogadottabb, ha a férfi jóval idősebb párjánál. Az idősebb férfiak sokszor azért választanak fiatalabb partnert, mert intenzívebb életre vágynak, illetve szeretnék magukat ismét fiatalnak érezni. Előfordul, hogy becsapják magukat, és egy idő után rájönnek, hogy a kor ellen így nem lehet küzdeni. A fiatalabb nők sokszor az apát keresik az idősebb férfiben, aki magabiztos és védelmező, vagy gyakori eset, hogy tanáruk, mentoruk esetleg főnökük az illető és ekkor intellektuálisan is felnézhetnek az illetőre.
Kevésbé romantikus érvek is szólhatnak a kapcsolat mellett természetesen: a rút anyagiak (lsd a képen látható Ann Nicole Smith-t, azóta elhunyt férjével, a 89 éves milliomos Howard Marshallal).

Érett asszony
Ezt a formációt a társadalom már nem tekinti természetesnek. Az emberek legtöbbször elkezdenek kombinálni, hogy a kiéhezett nő bizonyára pénzével fogta meg az ifjú, gigolót némi szexuális szolgáltatás fejében. Ez persze csak egy rosszindulatú megközelítés. A szakemberek szerint egy fiatal férfi azért vonzódhat nála jóval idősebb nőhöz, mert több gyengédségre, megértésre és főképp toleranciára vágyik. Az idősebb nők általában türelmesebbek, és elnézőbbek, már nem vágynak a tökéletes férfire, tudják, hogy ilyen nem létezik. (Ahogy tökéletes nő sem.) Az idősebb nő több melegséget nyújt a fiatalabb férfinak, mint amit egy vele egykorútól vagy fiatalabbtól kaphatna, és ráadásul elfogadja hibáit, nem akarja mesebeli herceggé változtatni. Ráadásul sok fiatal fiú izgatónak találja a kis szarkalábakat, az érettebb, jól karban tartott nőket.
Ehhez persze úgy kell kinézni. Kapjuk össze magunkat hölgyeim!
Az ügyben illetékes hölgyek azt is elmondták, hogy a fiatalabb férfiak társasága fiatalító-, és nem utolsó sorban, fogyókúraként hatnak berozsdásodott énjükre. Minden esetre, ha úgy alakul kár lenne kihagyni pusztán mert félünk gyerekeink, ismerőseink, volt férjünk rosszallásától

[LHP.HU]

2005.05.04. 03:37
vissza az előző oldalra | még több erotikus hírBónusz+ hirdetések: